Zupa borówkowa – jak ją zrobić?
Zupa borówkowa to pyszne danie będące zarówno dobrą przystawką, jak i deserem. Do jej przygotowania będziesz potrzebować świeże lub mrożone owoce. Przydadzą się również biszkopciki, które będą zastępowały w niej grzanki. Koniecznie przygotuj ją dla dzieci, np. w trakcie przyjęcia urodzinowego. Na pewno będą zachwycone!

Zupa borówkowa – składniki:
- 500 g borówek
- 3 łyżki cukru
- 1-2 łyżki gotowego budynku z paczki
- ok. 6 okrągłych biszkopcików
- 1,5 l wody
- 1 cytryna
- 3 goździki
- 0,5 łyżeczki cynamonu
Jak przygotować zupę borówkową?
Borówki, cukier, goździki oraz cynamon włóż do garnuszka z wodą. Doprowadź masę do wrzenia i gotuj przez ok. 15 minut. Zupę zagęść masą budyniową, wcześniej mieszając ją z odrobiną wody lub słodkiej śmietanki. Zagotuj, cały czas mieszając
Zupę podawaj ostudzoną z całymi biszkoptami lub z grzankami. Smacznego!


